24 травня 2023 р.

Краєзнавча година «Золоті медові соти»

    20 травня, вже третій рік поспіль, за ініціативою ООН, відзначається Всесвітній день бджіл. Мета Дня – привернути увагу людства до важливості ролі бджіл в житті людини та екосистеми, а також до загроз для їх існування і заходів щодо їх збереження.

     Бджільництво у світі – дуже розвинена галузь. І це логічно – у більшості країн світу мед є неодмінною складовою щоденного раціону кожної сім’ї. Віск, прополіс, маточне молочко, бджолина отрута та інші продукти бджільництва вже давно широко застосовуються у косметології, фармації. Бути бджолярем – це значить, стати трохи бджолою, такою ж працьовитою й неспокійною. І це не просто красиві слова, клопоту у пасічника дійсно багато. Бджоляр повинен весь час піклуватися про здоров'я й комфорт своїх маленьких працівників, а ця праця не з легких. Тому ми  й дякуємо тим людям, чиї руки пахнуть медом.

  Сьогодні в музеї  «Центр спадщини Вигодської вузькоколійки» відбулася краєзнавча година «Золоті медові соти», на якому презентували книгу Ігоря Чудійовича «Іван Марцінків: голова проводу українських пасічників» (історія, бібліографія, статі та фото). Іван Марцінків: його називали  «паном-інспектором», пізніше – «сеньйором українських пасічників». Більше  дізнатися про бджоляра можна було на нашому заході.

   Захід організувала Шевченківська бібліотека-філія, з ініціативи бджоляра, колишнього голови сільської  ради Івана Чудика.

  Саме краєзнавча робота посідає важливе місце в діяльності бібліотек. Наші бібліотеки своїми заходами прищеплюють інтерес до історії, намагаються зацікавити літературою, викликати любов до мистецтва, підвищувати культурний рівень.  

 





  



 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар