1 жовтня 2020 р.

30 вересня – всеукраїнський день бібліотек. Майбутнє – за бібліотеками!

 
   Є багато див на землі, створених природою і зроблених людиною. Та чи не найбільше диво з див – книга. У ній весь неосяжний світ. Як незгасимий смолоскип освітлює шлях людині книга. І завжди цей смолоскип був у бережливих, надійних руках бібліотекарів. Тому зовсім не випадково, у рік тисячоліття літописання і книгодрукування Президент України своїм указом проголосив 30 вересня Всеукраїнським днем бібліотек. 
    Символічно, що саме в день Віри, Надії, Любові та їх матері Софії (Мудрості) відзначається це свято. А дарують людям вічну мудрість книг бібліотекарі. Тож, як записано в стародавньому трактаті: „Воздамо дяку тому, хто допоміг нам легко пройти крізь складний лабіринт книг”.
   Стоїть бібліотека на землі, вища і святіша від усіх богинь. І це не просто храм науки і душі – це наша історія. 
  Хтось із мудрих сказав: „Бібліотекар – це не професія, а стан душі, а ще – знахар”. Це насправді так, бо якщо в аптеці чи лікарні вам полікують тіло, то в цьому храмі – душу.
У цей день, Всеукраїнський День бібліотек, ми   приєднуємося до привітань на адресу всіх працівників цього безцінного осередка, з віками накопиченого  нашого людського досвіду і знань. Бажаємо Вам усіх благ, уваги ваших читачів і ваших справжніх шанувальників!  

Яких професій лиш нема,
Художник, вчитель, лікар і аптекар,
Та все ж, найкраща – це моя
Бо я – БІБЛІОТЕКАР.

    В цей святковий день бібліотекарів нашого закладу прийшов привітати селищний голова  Наум Ярослав Ярославович  . Він вручив почесні грамоти кращим працівникам  бібліотек  : директору  Комунального закладу «Вигодська  публічна центральна селищна бібліотека» Катренич Тетяні Ярославівні та  завідуючій Старомізунської бібліотеки-філії  Гладич Ользі Анатоліївні  . Він сказав ,що  бібліотека завжди була збирачем, хранителем і дослідником творів друку — вічних пам’яток писемності, а її служителі — вірними зберігачами і популяризаторами духовної спадщини поколінь і побажав успіхів у благородній просвітницькій справі  , міцного здоров’я, щастя та благополуччя. До привітань приєднався начальник культури Вигодської селищної ради  Курус Руслан Михайлович. Він привітав усіх із святом , побажав працювати творчо йти в ногу з часом.  
      Також колектив  Комунального закладу «Вигодська  публічна центральна селищна бібліотека» щиро вітає переможницю обласного конкурсу «Краща бібліотека року 2020» Кобинець Наталію Миколаївну , яка здобула перемогу у номінації «Бібліотека-територія творчості». Бажаємо й надалі працювати з натхненням  і здобувати нові перемоги.







Немає коментарів:

Дописати коментар