8 березня 2023 р.

Презентація книги Світлани Швець "Історія села Гузіїв"

     Сьогодні, 8 березня, у музеї «Спадщина» відбулася творча зустріч зі Світланою Швець. Світлана Швець – економіст за освітою, член правління Долинської районної організації «Просвіта», член клубу краєзнавців при музеї «Бойківщина» в місті Долина. З любовю до свого села, до земляків нею була створена книга «Історія села Гузіїв».

    На зустрічі авторка розповіла, як виник задум книги, як він втілювався у життя. Протягом багатьох років пані Світлана збирала матеріал для своєї книги: зустрічалася з односельчаними та записувала їхні розповіді, підбирала фотографії з сімейних альбомів, працювала в архівах Львова та Івано-Франківська. Ця книга є фундаментальним твором про історію Гузіїва, початок якої сягає XV ст. Всі матеріальні витрати на видання книги взяла на себе родина Швець. Книга дуже цікава для вивчення історії рідного краю.  Вона є взірцем для тих, хто любить свою маленьку батьківщину та має бажання написати історію рідного села.

    Велику роль у сприянні видання книги надав  історик і викладач Василь Лаба, допомагав редагувати книгу Іван Ярич. Сільські бібліотеки отримали в подарунок книгу Світлани Швець та книги Івана Ярича.  

      За організацію заходу ми щиро вдячні відділу освіти нашої громади. Та бібліотекарю Вигодського ліцею Оксані Боднарук.  








 

Немає коментарів:

Дописати коментар