9 березня 2023 р.

Огненним словом Кобзаря ( до 209 річниці від дня народження Тараса Шевченка)

 Cьогодні минає 209 річниця від дня народження справжнього Пророка і великого сина України Тараса Шевченка. Він став символом боротьби багатьох поколінь українців за свободу та незалежність, як у ХІХ та ХХ століттях, так і у ХХІ столітті, коли нова російська імперія вкотре намагається знищити все українське.

«Він був сином мужика і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, свіжі й вільні шляхи професорам та книжним ученим». (І.Франко).
«В українському суспільстві десятиліттями вивчають його постать як мученика і кріпака, затінюючи істинний образ Шевченка-поета, який зумів створити сам себе. Хоча насправді історія Шевченка – це достоту історія про успіх». (І. Малкович)
Голос Шевченка – це Конституція патріота. Сьогодні, коли наша країна стоїть проти рашистських окупантів, як ніколи згадується пророча цитата Великого Кобзаря :
Борітеся – поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая !
До цієї дати в бібліотеці було розгорнуто книжкову виставку, на якій представлено видання творів Великого Кобзаря та матеріали про його життєвий та творчий шлях.

















Немає коментарів:

Дописати коментар