22 квітня 2022 р.

22 квітня - День матері- Землі


 Історія свята пов'язана з ім'ям Джона Стерлінга Мортона - губернатора штату Небраска, який, переїхавши в цей штат, побачив, що тут дуже мало дерев, та й ті люди вирубували для будівництва або на дрова. Мортона запропонував провести день, коли люди будуть садити дерева. Для переможців було призначено заохочувальний приз. Ініціатива губернатора мала неабиякий успіх, бо за один день посадили понад мільйон дерев. Так, починаючи з 1872 року у штаті Небраска, 22 квітня ( а це день народження Мортона) було проголошено офіційним святом - днем дерева. Майже через 100 років це свято стало національним і отримало назву День Землі. З 1990 року цей день отримав міжнародний статус.

У 2009 році це свято було зафіксовано Генеральною Асамблеєю ООН, і щорічно відзначається 22 квітня у день весняного рівнодення.
В цей день кожен з нас може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: посадити дерево, скласти квітник, почистити джерельце чи прибрати прилеглу до будинку територію.
Не забувайте золоте правило: якщо кожен з нас посадить одне дерево - наша земля перетвориться на квітучий сад . 

Немає коментарів:

Дописати коментар