2 грудня 2021 р.

Книга року 2021

 

Холодні зимові вечори і нудні в умовах карантину вихідні — відмінний час для читання. Тим більше медики, психологи та вчені настійно рекомендують читати, адже лише 6 хвилин читання книги дозволяє зняти накопичену м’язову напругу, уповільнити серцевий ритм та зняти рівень стресу. Наша бібліотека в черговий раз провела опитування серед своїх читачів, щоб визначити що ж  їм подобається.Інтереси читачів  доволі різні, але можна  виділити кілька жанрів літератури і авторів, які користуються найбільшою популярністю.

Серед документалістики названо книгу  Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» Книжка, що актуалізувала інформацію про боротьбу української творчої інтелігенції з тоталітарною радянською системою  


  

В  жанрі  українського історичного роману читачі назвали книгу Андрія Куркова і Юрія Винничука  



                                                                        

Серед детективів читачі віддають перевагу таким  книгам:

Сергій Дзюба, Артемій Кірасанов «Позивний «Бандерас»» 



Юрій Даценко  трилогія «Історії провінційного хірурга»   



Андрій Кокотюха «Адвокат з Личаківської»

Серед авторів зарубіжних детективів було названо романи Д. Чейза, який є класиком детективного жанру, а також книги Стіга Ларссона, Ю Несбьо.

В жанрі фантастики читачів зацікавили такі книги:

Сага Френка Герберта «Дюна»  



Стівен Кінг «Ловець снів», «Крамниця непотрібних речей» 



    За версією наших читачок найкращими книгами названо книги: Володимир Лис «Країна гіркої ніжності» та Дарина Гнатко «Лора. Історія одного божевілля». 

Анкетування засвідчило стійкий інтерес до  класики, історичної  літератури, любовних романів, пригод та детективів,  фантастики.  Стійким попитом користуються книги українських сучасних авторів.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар