29 вересня 2019 р.

«Особливий день –для тих ,хто книгу любить, поріднився з нею» (До Всеукраїнського дня бібліотек )

 
 
14 травня 1998 року указ Президента України № 471/98 офіційно проголосив 30 вересня Всеукраїнським днем бібліотек. Так, це свято відзначається в честь великого внеску бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, необхідність подальшого підвищення їх ролі в житті суспільства.  Перші бібліотеки на території України з'явилися ще за часів Київської Русі. Тоді вони відкривалися при церквах і монастирях після прийняття християнства в 988 році. Найбільшою і найбагатшою була бібліотека Софії Київської, заснована в 1037 році князем київським Ярославом Мудрим.
 В цій бібліотеці налічувалося до 900 томів рукописних книг – на той час це було величезне багатство. Книги, які виходили з майстерень Софійського собору, стали основою інших бібліотек, зокрема величезної бібліотеки Печерського монастиря, яка з кінця 11 століття стала найбільшим центром культурного життя Київської Русі.
Сьогодні в Україні налічується близько 40 тисяч бібліотек. У них працює понад 52 870 співробітників, а послугами книгосховищ користуються більше 17 мільйонів 490 тисяч читачів
Відзначили професійне свято й бібліотекарі Вигодської ОТГ. З нагоди професійного свята відбулися святкові  збори, бібліотекарів привітав голова селищної Ради Ярослав Наум,   начальник відділу культури Руслан Курус,  секретар Вигодської селищної Ради   Оксана Данчук та директор Вигодської публічної центральної селищної бібліотеки Тетяна Катренич.  За багаторічну та сумлінну роботу грамотою було нагороджено бібліотекаря с. Новоселиця Н. Якимів.  Відбувся святковий концерт, організований художнім керівником Будинку культури Л.В.Данилевич.
Це свято – хороший привід відвідати бібліотеку, поцікавитися новинками, або взяти  ностальгічно-цікаву книгу, яку із захопленням читали ви багато років назад, або привести до бібліотеки своїх сина чи дочку, онука чи онучку і знайти малюкам щось до душі, щоб дитина зрозуміла скільки цікавого є на друкованих сторінках. Бо читати корисно, шкідливо не читати.
 
 

















 
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар