5 квітня 2019 р.

СОЛДАТСЬКА ПРАВДА ПРОСТИМИ СЛОВАМИ

Сучасні письменники дедалі частіше презентують книги про війну, польові розповіді та історії, які ошелешують. Автор відомої книги сучасності «Іловайськ» – Євген Положій презентував нове видання, розлоге довершення попередньої книжки – «5 секунд, 5 днів».   І саме її ми представляємо сьогодні  нашим любителям книги. 
 
Положій Є. П’ять секунд, п’ять днів [Текст]: роман/ Євген Положій.–Київ: Нора-друк,2016.– 176с.– (Читацький клуб)  
Євген Положій народився в селищі Терни на Сумщині. Його батько український письменник та сценарист Віктор Положій. Вищу освіту отримав у Сумському педагогічному університеті. Автор шести романів. Найвідоміші з них «Дядеяко на ім’я Бог» (2008), «По той бік Пагорба» (2010), «Іловайськ» (2015).   
До цієї книги ввійшли ті історії, які не вдалося помістити у «Іловайськ». У новому романі письменника описані події, які відбувались з героями і до війни, і під час Іловайської трагедії, і після демобілізації.
Головний герой, який все життя — у Вільних профспілках, на обох Майданах — бореться за справедливість, зрештою, коли починається війна, йде на фронт і там потрапляє в «Іловайський котел». Тяжко поранений, у складі групи з тринадцяти бійців, намагається вижити в безнадійній ситуації. Після піврічного лікування, восьми операцій, емоційно виснажений, він приймає рішення, що вже зробив свою справу і прийшов час відпочити. Але коли старий товариш — народний герой, той, хто разом з ним пліч-о-пліч боровся за правду, тепер силою і страхом створює в рідному місті свою бізнес-імперію, стає очевидним: якщо не борешся зі злом, опиняєшся на темному боці. Тож боротьба триває...
Тож вдумливого нам всім читання і до нових книг. 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар