10 березня 2019 р.

ВІД КРІПАКА - ДО ГЕНІЯ.

Його творчість та нескорений образ борця протягом століть надихають українських патріотів на боротьбу за майбутнє країни. Але Шевченко - не шаблонний. Він  не просто борець за волю та геніальний мислитель, поет та прозаїк, живописець, філософ та просвітитель, пророк української нації. Він, насамперед, живий і справжній, сповнений пристрастей, примарних надій і гірких розчарувань.
Осягнути глибину особистості Тараса непросто хоча б тому, що в його постаті поєднана величезна кількість іпостасей, його таланти - воістину незмірні, а короткий життєвий шлях - короткий лише за кількістю років, але напрочуд продуктивний, якщо його міряти діями і вчинками. Він завше ішов попереду свого часу. Він і зараз - попереду...
Цього року святкують 205-у річницю від дня його народження .  З нагоди цієї дати у приміщенні Будинку культури нашого селища відбувся святковий концерт, на якому виступали  учасники художньої самодіяльності селища, учні музичної школи та вихованці ДНЗ «Дзвіночок».  На концерті був присутній голова Вигодської ОТГ Ярослав Ярославович Наум, завідувач відділу культури Долинської РДА Володимир Іванович Гібчинський.
В приміщенні публічної бібліотеки відбулася книжкова виставка «Велич Шевченкового слова», на якій представлено літературу про життя і творчість Великого Кобзаря та видання його безсмертних творів.
















 

Немає коментарів:

Дописати коментар