20 березня 2019 р.

Гопники тягнуться до сонця, а точніше до соняшників

Павло Коробчук - один із найцікавіших письменників молодого покоління. Його твори перекладено англійською, німецькою, італійською, польською, литовською, білоруською, словацькою, російською мовами.
Він народився 12 липня 1984 на свято Петра і Павла в Луцьку. Син українського поета, перекладача та літературного критика Петра Коробчука.
Друкувався в часописах: «Афіша», «Політика і культура», «Шо», «Сучасність», «Кур'єр Кривбасу», «Київська Русь», «Нова проза», «Radar», «Просто неба».   Автор збірок прози та поезії "Натщенебо" (2005), "Цілодобово : поетична збірка разом з О. Коцаревим і Б. Горобчуком" (2007), "Кайфологія" (2010), "Динозавр" (2011), "Море для шульги" (2012).
Сьогодні ми представляємо нову книгу автора.
Коробчук П. Свяшенна книга гоповідань: [текст]/ Павло Коробчук. –К.:ТОВ «Видавничий дім «Освіта»»,2017.–220с. 
 
Це – історія життя трьох братів, які потрапляють у парадоксальні кримінальні та вуличні перипетії: викрадення дітей, махінації з нерухомістю, торгівля внутрішніми органами, пограбування банку і товарного поїзда, підробка наукових ступенів, підпал будинку, парламентські вибори, розгін Євромайдану, тощо. Ця книжка - своєрідний реквієм за гопниками. Книжка про віднаходженя релігійності, про фікцію "своєї землі", про кризу середнього віку, про примирення зі старістю, зрештою - про любов. 
Павло Коробчук настільки легко і безтурботно грається з українською мовою, фліртує з нею, заграє, що вона піддається і підхоплює цю гру, відповідає іскрометними діалогами, homo унікумами, нестандартними і оригінальними порівняннями та парадоксальними перипетіями. Візуалізація – відмінна, образи – яскраві, живі та з перчинкою, відчуття – наче одночасно дивишся американський вестерн, французьку комедію, англійський детектив і радянську драму. Заголовки чіпкі та лаконічні, якраз як я люблю, з блискучими авторськими фіґлями-міглями, від чого книжку легше і приємніше гортати, читати, ковтати.




То ж приємного нам всім читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар