23 серпня 2021 р.

День Прапора України

         23  серпня в Україні відзначають День Прапора!Державний Прапор є одним із державних символів певної країни. Кольори прапора відбивають національні традиції, які ідентифікують певну територію протягом тривалого історичного періоду.

        Державний Прапор України затверджений Верховною Радою України 28 січня 1992 р.
Упродовж історичного розвитку жовто-блакитний прапор був символом боротьби за національні й соціальні права українського народу і за часів незалежності став Державним Прапором України. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праця, краса та багатство рідної землі.  Український прапор – це символ пшениці в степах під блакитним  небом, який уособлює споконвічне прагнення народу до миру, праці, краси та багатства рідної землі.
Шануймо прапор вільної держави!

       Відбулися святкування у Вигодській селищній раді з нагоди Дня Прапора України. У святі взяли участь всі заклади селищної ради.  До вітального слова були запрошені голова Вигодської селишної ради Мацалак М. М., духовенство селища. Вулицями Вигоди було пронесено 100 метровий стягУкраїни. 

          З нагоди свята бібліотеки КЗ "Вигодськапу публічна центральна селищна бібліотека" підготувала  флешмоб "30 віршів про Україну". Читачі бібліотек  подарували поетичний віночок віршів про Україну для всіх присутніх на святі.















Немає коментарів:

Дописати коментар