27 червня 2021 р.

Конституція – основа моєї держави

Основний закон держави був ухвалений в ніч на 28 червня 1996 року. Народні депутати майже добу працювали над проектом, залишаючись у сесійній залі без перерв. Цій важливій події передували 6 років важкої праці, консультацій, дебатів і домовленостей."Є Конституція!", – такими словами тодішній голова Верховної Ради Олександр Мороз сповістив про ухвалення Основного закону. Відбулося це голосами 315 народних обранців.

Цьогоріч  свято має ювілейну дату, ми відзначатимемо 25 річницю Дня Конституції - головного нормативно-правового акта держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів, права та обов'язки громадян.

З нагоди Дня конституції у Вигодській ПЦСБ відбулася година державності «Конституція – основа моєї держави».  Було також  представлено книжково-ілюстративну виставку. Мета виставки: ознайомлення користувачів з історією створення Конституції України та основними її засадами; формування правової культури та отримання знань про конституційні права і свободи.  

 


Немає коментарів:

Дописати коментар