7 березня 2021 р.

Шевченко - Геній і Слава України

               Щовесни, коли тануть сніги,

І на рясті просяє веселка,

Повні сил і живої снаги

Ми вшановуєм пам'ять Шевченка 

 Кожному народові Бог дав величну постать, котра була б проявом його  душі,його зорею…  В українців такою постаттю є Тарас Шевченко – Велетень Духу,український Мойсей, Пророк, Батько, Кобзар…    Тарас... У цьому імені вся історія наша, все наше  буття. Уявити себе без Шевченка – все одно, що без неба. Він – це Україна. І не знайти такого анато¬мічного скальпеля, який би міг відділити одне від одного. Це … на всі часи, доки й світу.Шевченко – явище унікальне. Він – вершинна парость родового дерева нашої нації і хранитель духу народного. Він – той, хто дивиться на людей душею…

 В Україні і на всіх континентах світу  Шевченкові встановлено понад тисячу двісті пам’ятників. До них  приходять сотні тисяч людей, щоб віддати свою пошану Кобзареві. По-народному глибинне шевченківське слово – то невичерпна скарбниця поетичної мудрості  й краси. До Шевченка треба доростати всім життям. Його геній розрісся,  як дерево, простягнувши крону над віками.  

На відзначення 207-ї річниці з дня народження Пророка в у центральній бібліотеці комунального закладу «Вигодська публічна центральна селищна бібліотека Вигодської селищної ради» відкрито книжкову виставку «Шевченко – геній і слава України». На ній представлено книги і матеріали про життя і творчість Кобзаря. 

 



Нехай гордий український дух Великого Кобзаря перебуває завжди з нами!
 Нехай вогонь його слова запалює в наших душах Віру, Надію, Любов до рідної землі і свого народу!


Немає коментарів:

Дописати коментар