2 листопада 2020 р.

Ісабель Альєнде. Японський коханець.

 

Ісабель Альєнде (ісп. Isabel Allende; рід. 2 серпня 1942 року, Ліма, Перу) - чилійська письменниця і журналістка. Знаходиться в родинних зв'язках з Сальвадором Альєнде (племінниця) та з політиком Ісабель Альєнде. Одна з найбільш відомих латиноамериканських письменниць. Лауреат Національної премії Чилі з літератури (2010). Книги Ісабель Альєнде видані тиражем понад 35 мільйонів примірників на 27 мовах світу.

«Я відчуваю неймовірне єднання  з читачами. Знати, що є людина, яка купить мою книжку замість купити щось інше і урве від свого неспокійного життя час, щоб я шепотіла їй щось на вухо, це чудово. Чесно кажучи, я почуваюся привілейованою». Так сказала про свою творчість  чілійська письменниця Ісабель Альєнде. 

Сьогодні нова книга цієї чилійської письменниці."Японський коханець"

На перших сторінках роману читач знайомиться з життям мешканців і персоналу будинку перестарілих. Старість, хвороби, відчуття неминучої смерті – досить похмуре тло, на якому не видно нічого оптимістичного. Та ось поступово перед читачами розгортається картина життя головних героїв. У примхливий вузол письменниця пов’язує долі  заможної Альми Беласко, Ітімея Фукуда,сина садівника- японця та дівчини з Молдавії Ірини. Перед читачем розгортаються картини з різних часових проміжків, різні за походженням і соціальним статусом сім’ї, різні країни. А ще кохання, яке можна пронести через все життя і яке тримає героїв над соціальними умовностями, допомагає вижити тоді, коли, здавалося б, жити просто неможливо.

Відкрийте для себе Ісабель Альєнде – додайте до своєї власної бібліотеки це ім’я. 

То ж приємного нам всім читання.  




Немає коментарів:

Дописати коментар