25 червня 2020 р.

Конституція – оберіг держави

Конституція – це джерело права будь-якої держави.  Це свято щорічно відзначається на честь ухвалення Конституції незалежної України. Основний Закон Держави Україна був ухвалений 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. Конституція України набула чинності з дня її прийняття. 8 червня 1995 року між гілками влади був підписаний Конституційний договір, на підставі якого мала бути розроблена Конституція. У 1996 році була створена спеціальна парламентська комісія під керівництвом депутата Михайла Сироти. 27 червня почався розгляд запропонованого документа у Верховній Раді. Депутати працювали над проектом, залишаючись у сесійному залі всю ніч із 27 на 28 червня. Парламентарії врахували зауваження Президента України, а також підтримали всі спірні статті проекту – про державні символи в України, про державну українську мову, про право приватної власності в Україні, після чого Основний Закон був остаточно затверджений. Цей день назавжди увійшов в новітню історію нашого суспільства, закріпив демократичні засади, стабілізував правові норми та відносини.  
Працівниками центральної бібліотеки було проведено книжкову виставку «Конституція – оберіг нашої державності», на якій будо представлено літературу присвячену цьому святу.  
Щиро вітаємо всіх громадян Вигодської ОТГ із Днем Конституції! Нехай у цей урочистий день панує світлий настрій, міцніє почуття гордості за нашу країну, за її основний закон, що гарантує втілення мрій і сподівань на краще життя у власній державі.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар