19 вересня 2022 р.

19 вересня -день народження смайла


 

Кожен рік 19 вересня відзначається незвичайне свято – День народження дружелюбного електронного символу – День народження «Смайлика».

19 вересня 1982 року професор Університету Карнегі-Меллона Скотт Фалман (Scott E. Fahlman) вперше запропонував використовувати три символи, що йдуть підряд – двокрапку, дефіс і дужку – для позначення «усміхненого обличчя» в тексті, який набирається на комп’ютері. Це було серйозним поповненням електронного лексикону. Історія зберегла той самий лист, який Фалман відправив на місцеву електронну дошку оголошень, яка була прототипом сьогоднішніх форумів і в той час була основним засобом спілкування між співробітниками університету. Ось його лист: «19-Sep-82 11:44 Scott E Fahlman  From:  Scott E Fahlman I propose that the following character sequence for joke markers:   Read it sideways. Actually, it is probably more economical to mark things that are NOT jokes, given current trends. For this, use L

«Скотт Е. Фальман. Я пропоную наступну послідовність символів для маркерів жартів: Прочитайте це збоку. Насправді, мабуть, економніше позначати речі, які НЕ жартують, враховуючи сучасні тенденції. Для цього використовуйте L»

За понад 30 років свого існування «смайлик» став незмінним атрибутом електронного спілкування, і багато хто вже не можуть уявити, як можна було б без нього обходитися. І, звичайно ж, за цей час з’явилося безліч «смайликів», які несуть різне смислове і емоційне забарвлення. «Смайлик» замінює те, чого бракує в спілкуванні за допомогою чату або електронної пошти – інтонацію голосу і міміку. «Смайли» допомагають краще зрозуміти співрозмовника, вловити його настрій, врешті-решт, вони просто кумедні і викликають позитивні емоції.

Надішліть одне одному «смайлики» та отримайте тільки позитивні емоції!

Немає коментарів:

Дописати коментар