22 травня 2019 р.

Новий фільм про Кобзаря

Цьогоріч ми відзначали 205 річницю з дня народження Тараса Шевченка. До цієї знаменної дати українські кінематографісти прийшли з новим здобутком – фільмом «Тарас. Повернення».  До образу Великого Кобзаря кінематограф звертався багато разів. 1926 року роль Шевченка зіграв корифей української сцени Амвросій Бучма.  1951 року роль Тараса виконав С. Бондарчук у фільмі «Тарас Шевченко», за яку отримав звання Народного артиста СРСР.  В 1964 році режисер Володимир Денисенко поставив фільм «Сон» про молоді роки поета, роль якого виконав тоді ще молодий студент Іван Миколайчук.
У 2016 році почалися зйомки нового фільму «Тарас. Повернення». Зйомки проходили в Казахстані та в Україні. У фільмі відзнято 38 локацій, більше сотні акторських ролей. Головну роль зіграв Борис Орлов. Режисер Олександр Денисенко. Передпрем’єрний показ відбувся 9 Березня 2019 року у Національному музеї Т.Г. Шевченка.
Минулої неділі (19 травня 2019 року) цей фільм було показано в нашому Будинку культури. Був повний аншлаг. Зал був повністю зайнятий гладачами. Присутніми були начальник відділу культури В. Гібчинський, селищний голова Ярослав Наум, мешканці селища, учні школи.
Після фільму відбулася творча зустріч з режисером фільму Олександром Денисенком. Мешканці нашого селища добре пам’ятають цю людину по фільму «Високий перевал» (1981) який знімався у нашій місцевості, а О. Денисенко виконав у ньому роль Гарвасія Доцьо, за яку був удостоєний гран-прі Міжнародного фестивалю «Молодість». Зустріч вигодян з режисером була теплою і радісною.









 

Немає коментарів:

Дописати коментар