24 квітня 2016 р.

І гіркота пече полинна

    6 квітня 1986 року. Була весна – квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ. Чорнобильська трагедія пройняла всі сфери життя – від академічної науки до побуту людського життя. Але аварія в Чорнобилі – трагедія не тільки екологічна, вона показала неспроможність тодішнього уряду захистити свій народ, взяти на себе відповідальність за все, що сталося.
     З нагоди відзначення 30-ї річниці від дня катастрофи на Чорнобильській АЕС  в нашій бібліотеці  було проведено годину пам’яті «І гіркота пече полинна». Під час проведення заходу присутні згадали про історію цієї сумної дати. Вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих героїв, які заслонили Україну собою від катастрофи. Ознайомилися з книжковою виставкою, на якій представлено літературу про трагедію.
     26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар