19 грудня 2012 р.

Стань помічником Миколая

Свято Миколая – одне з найулюбленіших свят дітвори. Вони чекають його з нетерпінням, готують вірші і пісні. А дорослих воно повертає в дитинство, нагадує запах хвої, очікування чуда, цукерків і солодощів. Завітало це свято і в нашу бібліотеку. Для дітей ми провели cвято «Святий Миколаю прийди  до нас з раю». 
   Миколай – це не вигадана особа, а реальна людина. Хто ж він Святий Миколай? Зідно з різними переказами Миколай народився 270–286 рр. у грецькому місті-колонії Патара у провінції Лікія (Мала Азія). Його батьки Феофан і Нонна були багатими та глибоко віруючими християнами, котрі охрестили сина відразу після його народження, що було рідкістю на той час. Змалку Миколай був дуже релігійним і вирішив присвятити своє життя богослужінню. Достеменно відомо, що будучи вченим юнаком, Миколай переселяється до Мири, де продовжує навчання, а його дядько-єпископ висвячує ще молодого Миколая на священика. Оскільки Святий Миколай вважається покровителем моряків, існує версія, що він також був мореплавцем або рибалкою, але ймовірніше, що його родина мала певне відношення до рибальства. По смерті батьків сину залишається великий спадок. Він вирішує роздарувати майно потребуючим і здійснює цей задум протягом тривалого часу. Подібні випадки доброчинності достеменно відомі та підтвердженні історичними фактами. Святий Миколай завжди допомагав бідним і страждущим, недаремно про нього складено багато легенд.
     На  святі, що пройшло у нашій бібліотеці,  прозвучало багато пісень та віршів, а Святий Миколай обдарував  дітвору подарунками, дав настанови бути чемними і слухняними.   Мета   цього  заходу – навчити дітей бути милосердними, не забувати про рідних і близьких, брати приклад  з Святого  Миколая, допомагати  людям. Якщо ти допоможеш хворому, відвідаєш близьких, зробиш хоч маленький подарунок чи просто скажеш добре слово рідним або подаруєш усмішку перехожому, –  ти теж станеш другом Миколая. Миколаєм може стати кожен з нас якщо робитиме добро, не забуватиме про рідних і близьких ,допомагатиме тим хто потребує допомоги, робитиме світ кращим і добрішим.

  



Немає коментарів:

Дописати коментар