4 травня 2018 р.

ЦЮ КНИГУ МАЮТЬ ПРОЧИТАТИ ВСІ!!

Визвольну боротьбу в Україні пробував художньо осмислити не один письменник – від маловідомого Свирида Онацьківського до мегапопулярного Василя Шкляра. Сьогодні ми представляємо ще одного письменника, який спробував осмислити ці події по- новому. Йдеться про роман А. Кокотюхи «Червоний».
Роман вийшов у 2012 році, завоював одну з премій «Коронації слова» і обігнав за накладом книги Стівена Кінга. Попри неоднозначність відгуків на нього – від цілком схвальних до розгромних – роман заслуговує на увагу хоча б тим, що автор зробив спробу відійти від одномірності в висвітленні подій та людей. Йдеться про його спробу показати  погляд з боку ворога, що є новим в сучасній українській літературі. Ця книга відкриє нам  очі на безліч важливих речей, і насамперед — відкриває нам правду, адже у творі наведено лише факти, які підтверджено документально. Попри неоднозначність сприйняття роман вартий того, щоб його прочитали, а тоді кожен сам вирішить, з ким він –  з прибічниками чи противниками.
23 серпня 2017 року в київському Кінотеатрі «Оскар» відбулася прем’єра одноіменного фільму ,а  з 24 серпня 2017 року — на День Незалежності України — стартував  його всеукраїнський широкий прокат .
Згадуючи минулі перемоги, ми стаємо сильнішими сьогодні. Тому давайте читати і  дивитися "Червоного».
Приємного всім читання та перегляду.




Немає коментарів:

Дописати коментар