22 травня 2018 р.

«Поет, у якого серце співає, а руки грають на гітарі»

Щиросповідальний. Метафоричний. Експериментатор. Яскравий носій українського менталітету у слові. Львів’янин з чітко вираженим припаданням до рідності, пов’язаної з Карпатами. Звісно, це – лишень короткий перелік вдатних висловлювань про, багатьом нам відомого Олеся Дяка.
Олесь Дяк – народився 8 листопада 1959 року в с. Радча на Івано-Франківщині. Закінчив технікум фізичної культури та  Львівський університет.
Він є автором вісімнадцяти поетичних збірок, а також автором та засновником багатьох літературних проектів, серед яких Проект увічнення пам’яті о.Ярослава Лесіва, літературної серії “Антологія краю”, освітнього проекту “Школа”, літературного конкурсу “Крилатий Лев». Серед його доробку збірки : «Той, що летить»(1990), «Тягар всевидящого ока» (1991) «Шипшинова моя душа» (2003), «Біла Любов» (2008) та інші.
Він є  також лауреатом фестивалів у жанрі співаної поезії. Його музичний доробок складають компакт-диски власних пісень : «Магія Львова», «Згадай мене».  Він є автором музичого фільму «Мандрівка по Львову». Член Національної Спілки письменників України з 1996 року. 
Сьогодні ми представляємо нашим читачам нову збірку поета «Політ водоспаду» (Дяк Олесь. Політ водоспаду. Поезії. – Дрогобич: Коло. 2012. – 148 с.).  Цю книгу в твердій обкладинці можна вважати своєрідним продовженням розмови з читачами. Це також спроба поета переосмислити світ та своє місце у ньому. В цій збірці яскраво проступає суміш філософічності, пейзажності та інтимності. Своєрідність поезії Олеся Дяка також у тому, шо автор іде до суті узагальнень через особистісний вимір. Філософські роздуми над життям та витонченість поетичних ліній – ось те, що наповнює збірку від першого до останнього рядка.
 







Немає коментарів:

Дописати коментар