12 лютого 2013 р.

Світ поезії Василя Олійника

15 лютого виповнюється 65 років з дня народження сучасного українського поета , нашого краянина  Василя Олійника.
Василь Олійник чудова людина, чуйна і доброзичлива.
   Народився в селі Сівка Калуська Калуського району у сім’ї робітників. Закінчив місцеву школу, Калуське професійно-технічне училище, опісля працював робітником, навчався у  вечірній середній школі робітничої молоді, продовжив працю на Болехівському меблевому комбінаті, заочно закінчив факультет журналістики Львівського університету ім.І. Франка.
  В його поезіях помітна задумлива мелодійність, мрійливий настрій. Він завжди залишається собою . Його поезія дає можливість глибше пізнати душу людини, її природну людську сутність . В його поезіях роздуми над бистроплинням нашого часу, заглибленість в історичне минуле краю,щира розмова з природою, зустріч з неповторним світом кохання,цвіт якого ніколи не в’яне. Він автор книг: «Стремено», «Гармонія площин», «Толока»,«Княгиня»,художньо-документального нарису «Європейський тенор з Велдіжа».
     Друкувався зі шкільних років у районній, обласній та республіканській пресі, працював редактором  газети «Свіча». Він є одним з ініціаторів і організатор проведення  свята ліричної  Франкової поезії в Лолині. 
Член Національної Спілки письменників України (1993). 
   Нашою бібліотекою була проведена подорож у творче життя "Прозора глибина слова" до 65 річчя з дня народження поета з Долинщини В.Олійника.






1 коментар:

  1. Доброго дня! Мене зацікавила назва Вашого блогу і його оформлення. Ваші новини досить цікаві також. Але хочу запитати: чому така низька якість фотографій? При чому деякі з них досить чіткі, а інші "пливуть"...

    ВідповістиВидалити