18 січня 2013 р.

Моя Україна,соборна і єдина

 
22 січня - День  Соборності України 1919 року , день коли Схід і Захід України подали один одному руку, щоб заявити про здійснення віковічної мрії нашого народу – жити у власній соборній державі. Соборна» означає спільна, злагоджена, та, що має згоду усіх. Ніхто не зможе сьогодні заперечити, що ми хочемо жити саме в такій державі!
        На кінець 20 сторіччя й набуття незалежності Україна мала свою, міжнародну визнану, соборну територію, кордони якої були закріплені відповідними міждержавними угодами. Соборність і цілісність України була продекларована Верховною Радою України у 1991 і 1996 роках. Коли було відповідно прийнято Акт про державний суверенітет і нова Конституція України. Оцінюючи події 22 січня 1919 року з історичної точки зору, необхідно відмітити, що Акт злуки зіграв велику роль у формуванні національної політичної думки, а також в формуванні державного мислення українського народу.Крім того, Українська держава отримала в спадок демократичні традиції і символіку Української Народної Республіки.
    Наша бібліотека провела історичну годину «Моя Україно,соборна і єдина».Ми розповіли про історію та святкування річниці проголошення об'єднання ЗУНР та УНР. Мета  нашого заходу:  виховання нацiональної свiдомостi учнiв i людської гiдностi, вiдродження паросткiв духовностi, формування рис громадянина Української держави; поглиблення знань про iсторичний факт злуки українського народу, його значення; пробудження iнтересу до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу; виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини.


 
 
 
 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар