17 жовтня 2024 р.

Науково-практичний семінар "Методика індексування видань за Універсальною десятковою класифікацією"

  

  Науково-практичний семінар "Методика індексування видань за Універсальною десятковою класифікацією" проводився для бібліотекарів Комунального закладу «Вигодська публічноа центральної селищної бібліотеки Вигодської селищної ради» в бібліотеці.

 Зважаючи на велику кількість запитань,  які виникли у працівників бібліотек-філій,  бібліотекарка І категорії Вигодської ПЦСБ Івахнюк І. І. розповіла про пересистематизацію фондів і каталогів, деякі факти з історії Універсальної десяткової класифікації, про її власників, термінологію, акцентувала увагу на видання УДК українською мовою, методики переведення існуючих фондів з системи ББК на УДК, присвоєння авторського знаку згідно двозначних таблиць кириличних авторських знаків українською мовою, розміщення фондів у вільному доступі, посилання на скорочені таблиці УДК і багато іншого.

 В бібліотеці присутнім було презентовано «Таблиці відповідності індексів ББК і УДК». Відбулося жваве обговорення і практичне заняття з питань застосування УДК для систематизації документів та організації фондів.   

  Бібліотекарі залишилися задоволеними отриманою інформацією та спілкуванням.

 Надалі планується проведення подібних занять з підвищення кваліфікації з метою формування у працівників бібліотек спеціальних знань з впровадження УДК.

 

 

  

  









 

Немає коментарів:

Дописати коментар