12 травня 2022 р.

Проза молодих (Анастасія Нікуліна "Зграя").

 

Анастасія Нікуліна– блогерка, книжкова оглядачка, письменниця і , взагалі, цікава людина.Вона авторка кількох романів і збірок оповідань. Роман «Зграя» – це друга книга письменниці про життя і проблеми молодого покоління.

  Герої книги – це львівська молодь, старшокласники і студенти: Давид «Дейв», Тарас «Чіт», Микита «Нік», Ілля «Пух», Лука «Люк» і Наталя «Таша».

Живуть вони в різних районах Львова,  але мають спільне захоплення – паркур.

Цей екстремальний вид спорту розвиває не тільки мязи, але й допомагає розібратися у самому собі. Як кажуть хлопці: перешкоди не в оточуючому світі, а у нас в голові. Це стосується не лише спорту, коли новачкам здається, що зробити складний трюк чи подолати страх висоти неможливо. Це відбувається і в стосунках з дівчиною чи у непорозумінні з батьками. Виявляється, все можна вирішити, якщо знайти в собі сили висловити власну думку, вміти вислухати іншого, вміти пробачити помилку, не відступити перед небезпекою.

   В кожній зграї є свої страхи і таємниці, про які вони не хочуть зізнатися друзям. Але саме долаючи « перешкоди в своїй голові», героям вдалося не лише зберегти дружбу, але й допомогти одне одному. Хоч протягом всієї розповіді герої потрапляють у складні ситуації, все врешті решт закінчується щасливо. Можливо, такий фінал може здатися примітивним, але молодь завжди живе на межі фолу, керуючись юнацьким максималізмом, тому нерідко перша зрада у коханні може стати фатальною, а категоричність батьків назавжди змусить дитину закритися в собі.

         Книга Анастасії Нікуліної може бути цікава і для батьків, щоб краще зрозуміти своїх дітей та щиро цікавитися їхніми захопленнями і вподобаннями. 



 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар